Dit ben ik

Hannie de Jong – docent mandalatekenen in Krommenie

Hannie de Jong – docent mandalatekenen in Krommenie

Elke mandala is voor mij een nieuwe wereld,
gevuld met symboliek, vorm, kleur en klank.

Ik verander, verbind en vernieuw,
waardoor elke mandala heel anders wordt.

Ik ben Hannie de Jong en ik geef al sinds 1984 les in mandalatekenen. Vanaf 2000 doe ik dat in mijn eigen lesruimte naast ons huis.
Met Pim ben ik 45 jaar getrouwd, we hebben 3 kinderen en 4 kleindochters. Iedereen is heel vertrouwd met mijn tekenwerk en andere creatieve uitingen. Voor ons allemaal geldt, dat creativiteit een belangrijk deel van ons leven is.

Nadat de kinderen van de lagere school af waren, heb ik een opleiding tot bezigheidstherapeute gevolgd. Daarna ben ik me gaan verdiepen in de natuurgeneeswijzen. Terwijl ik in een natuurgeneeskundig centrum werkte, heb ik o.a. opleidingen in acupressuur en polariteitsmassage gedaan. De opleiding Aura-healing die ik daarna ben gaan doen gaf mij meer inzicht in het
energetisch systeem in en om de mens en de invloed daarop van o.a. kleur, vorm en klank. Dit alles was een verrijking van mijn leven.

Hierdoor kreeg ik ook weer zin om te gaan tekenen.
Al heel jong tekende ik veel samen met mijn vader. Hij was banketbakker en vond het heerlijk om ook samen met mij de versieringen voor taarten te maken. Marsepeinen roosjes maken, het tekenen met chocola van krulletjes en structuren, ik smulde er van.
Mijn nieuwe manier van tekenen ging echter meer de spirituele en symbolische kant uit. Toen ik onverwacht met mandala’s in aanraking kwam, ging mijn creatieve hart volledig open. Het was als een soort thuiskomen voor mij. Zo snel mogelijk ben ik lessen in mandala- en chakratekenen gaan volgen.

Alles wat ik tot dan toe in mijn leven gedaan en geleerd had, kon ik prima gebruiken in mijn mandala’s.

Door het lesgeven kwam ik ook in aanraking met de therapeutische kant van het mandalatekenen. Korte tijd ben ik hier mee aan het werk geweest. Omdat het werken met groepen me echter meer aantrok, heb ik me helemaal gericht op het geven van
lessen mandalatekenen, thuis en in diverse centra.

Hier geef ik les

Mandala lesruimte van Hannie de Jong - entree

Lesruimte – entree

Ik heb vooral veel thuis lesgegeven. In het begin deed ik dat op de zolder, die daarvoor speciaal ingericht was. Toen de mogelijkheid zich voordeed, hebben Pim en ik naast ons huis een eigen lesruimte laten bouwen.

Met een feest en een zeer goed gevoel heb ik in september 2000 mijn huidige lesruimte in gebruik genomen. Het heeft een eigen entree met toilet, een pantry en garderobe en in het leslokaal is er ruim voldoende plek voor 14 cursisten. Vanaf de eerste dag geef ik hier met veel plezier mijn tekenlessen.

Mandala lesruimte van Hannie de Jong - tekenles

Lesruimte – tekenles

Het is een heerlijke rustige sfeervolle ruimte waar iedereen zich meteen thuis voelt. Aan de wanden hang ik meestal eigen tekeningen op, die te maken hebben met de lessen die ik in dat jaar geef. Soms vraag ik cursisten of hun werk er een tijdje mag hangen.
Het hoekje met allerlei tekenmateriaal, mandalaboeken en kaarten wordt door de cursisten zeer gewaardeerd.

Mijn lesruimte ligt op loopafstand van het station Krommenie-Assendelft. Voor cursisten die met de auto komen is er voldoende gratis parkeerruimte in de directe omgeving van mijn huis.
Mocht je door een vlotte verbinding te vroeg aanwezig zijn, dan staat mijn deur natuurlijk voor je open.